Bu konu kitlendi

Soru&Cevap 08.02.2015

Güncelleme Şubat 8, 2015 da Soru&Cevap
53 Şubat 8, 2015 da

Bugünkü soru-cevap etkinliğimiz 20:30-21:30 arasında olacak. Sorularınız bekliyoruz.

• Beğenen
9 Şubat 8, 2015 da

MS’nin Android uygulamalarını Windows’a taşıması ile ilgili son bilgiler nedir acaba sizce bu söylenti dedikodudan öteye gidermi ?

Editör
Şubat 8, 2015 da

Bu yönde bir ara çok fazla dedikodular çıktı play store a wp üzerinden erişilebilecek şeklinde ama Microsoft hiç bir zaman bunları doğrulamadı ama yalanlamadı da 😀

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

Bence dedikodu modunda kalmalı. Bu sistemin android uygulamalarına kapısı açmasını her zaman reddettim

Şubat 8, 2015 da

Şahsi olarak Microsoft’ un böyle bir şeye sıcak bakacağını sanmıyorum Microsoft temiz ve virüssüz bir işletim sistemi kurma amacında

Editör
Şubat 8, 2015 da

Bence de böyle bir şey olmasın herkes kendi uygulaması portlasın yeterli 😀 hatta hepsine gerek bile yok 😀

Mod
Şubat 8, 2015 da

Gelirse emülatör kullanılcak deniyor bu gelirse Windows Phone’nun stabiliteside gider 😀

Editör
Şubat 8, 2015 da

Kesinlikle katılıyorum dostum 😀

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

Yada Rudy Khuyun’ı çoğaltalım 😀

Editör
Şubat 8, 2015 da

Rudy Huyn yaaaa adam çok fena 😀 Snapchat’e kendi uygulaması olan 6snap’in kodlarını ücretsiz teklif ettiğini biliyormuydunuz? Tabii Snapchat ne yaptı? Konuşmadı bile 😀

Şubat 8, 2015 da

Bunu şuan öğrendim ve snapchat’in neyi amaçladığını merak ettim. Pardon da, derdin ne lan senin? Adam sana yapmadığın bir uygulamanın hazır kodlarını ücretsiz sunmuş ve sen konuşmaya tenezzül etmemişsin he? Kendin hazırlasan tamam, daha iyi hatta, teşekkür ederiz. Gel gör ki öyle gözükmüyor işte. Hayır, kime ne düşmanlığın var açıkla da bilelim. Şahsen ben diğer platformlarda filan snapchat kullanan biri değilim ve wp için de mail atıp istekte filan bulunmuyorum, hele ki bunu öğrendikten sonra, sağolun

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
2 Şubat 8, 2015 da

Facebookun son güncellemesinden sonra ana ekran da en son yeni bildirimleri göremiyorum görmek için daha fazla sekmesinden akışlar bölümünden en yeni seçmek zorunda kalıyorum yeni haberleri görmek için hep en yeni ye mi girmemiz gerekiyor

Yönetici
Şubat 8, 2015 da
Yönetici
Şubat 8, 2015 da

Bu çözüm olmadı mı Muhammet?

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
2 Şubat 8, 2015 da

Kusura bakmayın da hangisi olmadı mı

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

yukarıda paylaştığım resimde aynı tarzda bir soru sormuştunuz galiba ona binaen demiştim

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

5 Şubatta şöyle bir soru sormuştunuz;

• Facebookun son güncellemesinden sonra ana ekrandan da en son yeni bildirimleri göremiyorum görmek için daha fazla sekmesinden akışlar bölümünden en yeni seçmek zorunda kalıyorum yeni haberleri görmek için hep en yeni ye mi girmemiz gerekiyor
  • Bende buna istinaden aşağıdaki cevabı vermiştim.Bu aslında çok can sıkıcı bir durum. facebook mobil sayfasına gidip oradan akışlardan en son seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamada bu akış sırası gözetiliyor.
Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
4 Şubat 8, 2015 da

siz uygulama yazıyorsunuz en iyi siz bilirsiniz windows phone uygulama yapmak çokmu zor

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

Burak versin bunun cevabını

Editör
Şubat 8, 2015 da

Aynen bunun cevabı Burakta 😀

Şubat 8, 2015 da

Editör
Şubat 8, 2015 da

Android Java tabanlı yazılım içeriyor bildiğim kadarıyla. Fakat Windows Phone C, C+, C# dilleriyle yazılım yapılıyor diye biliyorum. Bunlarda bu dilleri bilmekle alakalı bence diğer platformlara göre biraz daha zor gibi. Burak daha iyi bilir tabi

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
7 Şubat 8, 2015 da

Merhaba cihazımı nasıl unlock yapabilirim? Bilgisayarım hyper v desteklemediği için wp emulator’unu kullanamıyorum,bir de geliştirici lisansı için ücret ödüyormuyuz? Teşekkürler 😀

Editör
Şubat 8, 2015 da

Unlock olayını tam bilmiyorum ancak geliştirici lisansları ücretli ama öğrenci isen sanırım ücretsiz olması lazım projectsparktan olması lazım

Editör
Şubat 8, 2015 da

Teşekkürler,peki konuyla ilgili bilgiyi nereden edinebilirim,bu konuda çok araştırma yaptım fakat microsoft’un resmi sayfasında geliştirici sayfasında bir bilgi bulamadım.

Editör
Şubat 8, 2015 da

DreamSpark pardon ProjectSpark oyundu 😀

Editör
Şubat 8, 2015 da

unlock için geliştirici hesabının olması lazım diye biliyorum geliştirici hesabınıda dediğim gibi dreamspark a dalmalısın

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

yada http://dev.windowsphone.com/ üzerinden geliştirici hesabına ücret ödeyerek kayıt oluyorsunuz. Daha önceden her yıl ödenen ücret Ms tarafından ömür boyu 1 defa olarak değiştirildi. Geliştirici unlock olayında daha bilgili buraktır.

Editör
Şubat 8, 2015 da

Teşekkürler

Şubat 8, 2015 da

Dreamsparka öğrenci olduğunu kanıtlayan bir belge ile kaydol ( üstüne isim yazması zorunlu , karne olabilir ) Dreamspark mağazasından Microsoft Dev. Team kodunu al.
bu kod sana bireysel developer üyeliğinde 1 yıl ücretsiz erişim sağlayacak

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
1 Şubat 8, 2015 da

Fatih tercan yardım eder misin cevap verdin mi daha önceden soruma görmedim de

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

Cevabım buydu: Bu aslında çok can sıkıcı bir durum. facebook mobil sayfasına gidip oradan akışlardan en son seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamada bu akış sırası gözetiliyor.

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
2 Şubat 8, 2015 da

Cevap vermişsiniz sağolun ama çok küçük görünüyor yazılar üstte okunmuyo ki

Editör
Şubat 8, 2015 da

“Bu aslında çok can sıkıcı bir durum. facebook mobil sayfasına gidip oradan akışlardan en son seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamada bu akış sırası gözetiliyor.”

Editör
Şubat 8, 2015 da

Muhammet eğer bir bilgisayara sahipsen googledan m.facebook yaz ve sitede en yenileri göstere bas. Telefondan yapamıyorsan.

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
2 Şubat 8, 2015 da

Şimdi gördüm okudum sağolun arkadaşlar teşekkürler ederim iyi akşamlar hepinize

Editör
Şubat 8, 2015 da

Önemli değil

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

iyi akşamlar forumda bol sohbetler forumu sevin ve yorumlarınızla besleyin

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
2 Şubat 8, 2015 da

Facebook uygulamasında haber kaynağı en yeniler nasıl ayarlanacak bir türlü bulamadım.Tarayıcıda çözüm tamamda uygulamada sorunu çözemedim.Bunu ayarlamak mümkün değilmi ?

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

hım Emhramcım “Facebook mobil sayfasına gidip oradan akışlardan en son seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamada bu akış sırası gözetiliyor.” bunu seçince facebook uygulamada da aynı oluyor

Mod
Şubat 8, 2015 da

Çok teşekkür ederim bu kadarda basitmiş demek daha zor olan tarayıcıda bu sorunu hallettim uygulama bayağı zorladı 😀

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
9 Şubat 8, 2015 da

windows arayüzü 1520 gibi büyük ekranlı telefonlar için daha güzel ve kullanışlı küçük ekranlı tellere pek gitmiyo gibi benim gözüme öyle geliyoda olabilir

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

Bir bakıma doğru gibi onda da 3 sütünü iptal etmek en uygun çözüm gibi

Editör
Şubat 8, 2015 da

Takdir edersinki Windows halen daha bir gelişim sürecinde artı ben küçük ekranlardaki görünüşüde büyüktekileride seviyorum yaa 😀

Editör
Şubat 8, 2015 da

Bak mesela Windowsun en güzel huyu tamamaen kişiye özel. küçük ekranlarda ister iki sıra istersen 3 sıra 😉

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

L1320 ve L1520 kullanıcısı olunca ikimizde öyle deriz tabi ki 😀

Şubat 8, 2015 da

mesela 1520 de 6 sütün çok güzel duruyo. küçük ekranlılarda kutucuklar çok küçük kalıyo gibi. 4-5 sütün seçenekleride olmalı bence

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

şu anda sanırsam 4 küçük sütün seçeneği var küçük ekranlılarda

Şubat 8, 2015 da

bende lumia 735 var 6 sütun dışında hiçbir seçenek çok 3 sütunda büyük kaçıyo

Editör
Şubat 8, 2015 da

Microsoft bu sorunu çözmek için yeni kişiselleştirme ve farklı boyutlarda tile desteği getiriyor W10 ile.

Editör
Şubat 8, 2015 da

Ayrıca ayarlardan Başlangıç+Tema ya girip, aşağı sürüklediğinizde Daha fazla kutucuk göster seçeneğini kapalı yapabilirsiniz.

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal
0 Şubat 8, 2015 da

Arkadaşlar kusura bakmayın ama dediğinizi yapamadım mobilden nasıl ayarlayacağız biraz daha ayrıntılı anlatır mısınız lütfen

• Beğenen
İptal
1 Şubat 8, 2015 da

Silverlight da pivot bir app yaptım fakat paket haline getiremiyorum yardımcı olabilecek arkadas varmı twden yada alpemixden

Yönetici
Şubat 8, 2015 da

Burak Dalyanda yardımcı olabilir yazılım uzmanımız o

Daha fazla cevap göster
  • Beğenen
İptal